RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fremskrittspartiet (Frp)

Slo ned asylsøker

Sist oppdatert:
Frps nestleder forteller om hendelsen i sin selvbiografi.

Onsdag slippes boken «Mot min vilje» - av Per Sandberg.

Noe har allerede lekket ut, som at Sandberg angrer bittert på at han skallet ned og slo en asylsøker på en fest.

Voldsepisoden skjedde i 1997, og han forteller åpenhjertig om det som skjedde på den mye omtalte festen i Levanger i Nord-Trøndelag, skriver VG.

Les også: - Virker som en dårlig taper

- Bot på 3000 kroner
Han og kona skal ha vært på byen, og inviterte en asylsøker med på nachspiel.

- Vi endte med å bryte og skubbe til hverandre. Så smalt det. Hvem som slo først, husker jeg ikke. Men springskallen kom på ren refleks og så var det over. Opptrinnet varte knapt et halvt minutt, skriver Sandberg i boka.

Sandberg reagerte på at asylsøkeren sa at han var misfornøyd med timebetalingen han fikk for en strøjobb utenfor asylmottaket.

- Jeg påpekte at han burde være glad han hadde fått betalt i det hele tatt, siden han trolig ikke hadde lov til å ta seg betalt, skriver han, som ble idømt en bot på 3000 kroner for episoden.

Per Sandberg sier til Nettavisen at han ikke ønsker å kommentere boka før onsdag, da han skal holde en pressekonferanse.

- Siv bør ogsålese boken
Professor Anders Todal Jenssen ved NTNU mener dette er en viktig bok:

- Hvis tanken til Sandberg var å bli partileder, fremmer ikke en slik bok kandidaturet. Men i motsetning til Siv Jensen, som har uttalt at hun ikke vil lese boken - vil jeg gjøre det. Og det bør hun også, sier Todal Jenssen til Nettavisen.

- Hvorfor det?

- Jeg har tenkt til å lese boken, jeg tror det kan være en veldig interessant bok og at den sier noe vesentlig om prosessen Frp er inne i dag. Jeg tror det vil være en bok vi griper til om noen år for å forklare hva som skjedde med Frp, sier han.

- Hvorfor mener du Siv Jensen bør lese den?

- Siv burde lytte nøye og tenke. Jeg skjønner det ikke er behagelig, men antagelig har Sandberg rett i mye av det han skriver, ikke nødvendigvis at de ikke skulle inn i regjering, men han peker på noen kostnader ved det – og peker på noe som har med bredden i partiet å gjøre, sier Todal Jenssen.

- Føler seg alene
Professoren tror på Sandberg:

- Sandberg føler seg alene, og føler at han blir motarbeidet. Det tror jeg ingen kan betvile, det er ikke så merkelig at det er tøft i toppen, heller, sier han.

- Da Sandberg annonserte at han ville trekke seg tilbake, sa jeg at Frp straks burde finne en «ny Per Sandberg». Mange stemmer Frp fordi de står for det han garanterte for. Profilen blir stadig mer utvannet og utvasket, sier valgforsker Anders Todal Jenssen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere