RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt på e-postsnoking

Sist oppdatert:
Unntakene vil skape kaos, tror Redningsselskapets advokat.

Arbeidsgiver skal ikke ha rett til innsyn i de ansattes e-post. Det foreslår regjeringen i et nytt høringsutkast, ifølge TV 2.

Årsaken til at en ny e-postforskrift sendes ut er at dagens regler ikke er gode nok.

- Mange har ikke visst når og hvordan de kan skaffe seg innsyn i en arbeidstakers e-post, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV).

Interne regler
Det nye forslaget går i utgangspunktet ut på at arbeidsgiver ikke skal ha innsyn i e-posten til de ansatte. Men det åpnes for en rekke unntak.

Statsråd Grande Røys mener ansatte og ledelse på arbeidsplassen bør sette seg ned og lage egne interne regler.

- Blir kaos
- Det tror jeg blir kaos, mener advokat Morten Steenstrup som representerte Redningsselskapet i den mye omtalte e-postsaken.

Advokaten savnet selv klare regler i rettssaken.

- Derfor håper jeg at man i høringsrunden rydder opp så vi får et godt regelverk som bedriftene kan leve med uten å lage helt andre regler som da i praksis vil gjelde i arbeidslivet, sier Steenstrup.

Redningsselskapet og tidligere generalsekretær Monica Kristensen Solås gikk gjennom eposten til ansatte. Saken ble e anmeldt av Datatilsynet i fjor høst, men Statsadvokaten i Oslo henla saken.

Her kan du lese høringsforslaget

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere