*Nettavisen* Nyheter.

Småflørter med Siv

Venstre-leder Lars Sponheim avviser ikke at Venstre kan komme til å gå i regjering med Frp etter valget i 2009.

25.04.06 15:37

- Et regjeringssamarbeid krever politisk likhet. Det er ikke mulig mellom Venstre og Frp i dag på grunn av Frps politikk i forhold til miljø, det flerkulturelle Norge og distriktspolitikk. Men det er for tidlig å gjøre opp regningen tre og et halvt år før et valg, sier Lars Sponheim.

- Er det lettere å forholde seg til Siv Jensen som i mai skal overta lederskapet i Frp etter Carl I. Hagen?

- Jeg kan gi et politisk korrekt svar og si at vi forholder oss til politikken. Men politikk er mye mer, politikk er folk som snakker sammen. Siv Jensen er et menneske som er veldig lett å bli kjent med og prate med, men om det har betydning, får vi se.

Sitter trygt
Etter ti år som Venstre-leder gleder Sponheim seg til partiets landsmøte kommende helg som vil være det første på mange år der ingen partikolleger ønsker å kaste ham.

«Vi har drukket vårt øl og elsket våre kvinner og ventet på forslag fra regjeringen».

Lars Sponheim om de få sakene som regjeringen har lagt fram for Stortinget.

- Det er en fantastisk god følelse å gå til et landsmøte der ikke en eneste værmelding melder om torden av noe slag, smiler Sponheim.

Hans største problem i intervjuer er nå hvordan han kan unngå å svare på hvordan Venstre vil forholde seg til at Frp på de siste meningsmålingene er det største partiet, og tre ganger større enn Høyre.

- Vi spør oss selv om hvordan vi skal få snakke om Venstre, og ikke forholdet til Frp, sier han.

Ekstra pondus
Samtidig strutter Lars Sponheim fortsatt ekstra av selvtillit etter valget i fjor høst. Da gikk Venstre fram 2 prosentpoeng til 5,9 prosent, og fikk inn hele ti representanter på Stortinget.

Nå tror han Venstre, som stod i fare for å falle ut av Stortinget, kan bli enda større.

- Jeg tror vi kan gå opp en eller to prosent ved kommune- og fylkestingsvalget neste år. Men vi vil heller ikke grine hvis vi får det samme resultatet som ved Stortingsvalget, sier Sponheim til TV 2 Nettavisen.

Og han mener det er fullt mulig at Venstre kan løfte seg ytterligere ved stortingsvalget i 2009.

- Vi kan få en oppslutning på ti prosent. Jeg mener det er realistisk med tanke på oppslutningen til våre søsterpartier i blant annet Sverige og England, sier Sponheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag