RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smil gjennom tårer

Sist oppdatert:
Valgerd Svarstad Haugland fikk en bønn om å smile gjennom tårene da KrF feiret hennes 50-årsdag.

- Dette skal bli din store dag, Valgerd, fyll den med den glade latteren din. Men det må også være plass til en tåre, mer enn noe annet hadde Jon ønsket å være sammen med deg på denne dagen, sa nestleder Knut Arild Hareide da KrF feiret Svarstads 50-årsdag onsdag.

En av Svarstads nærmeste venner, stortingsrepresentant og tidligere kirke- og utdanningsminister Jon Lilletun, døde natt til mandag. Derfor var det også med vemod at partiet feiret Hauglands runde dag tre dager senere.

- Smil gjerne gjennom tårene, ingen hadde ønsket mer enn Jon at denne dagen skulle bli noe stort for deg, sa Hareide, som også stod Lilletun svært nær.

Fikk Valgerd-vin
Og så ble det mye smil og latter, for som blant annet kulturminister Trond Giske (Ap) framhevet, er Haugland kjent for sitt smittende humør og uredde natur.

Giske flesket likeså godt til og ga den tidligere partilederen i KrF og statsråd gjennom seks og et halvt år hele tolv flakser vin med bilde av henne selv på etiketten og navnet «Valgerd rouge».

Sterk i storm
KrF-leder Dagfinn Høybråten, som overtok som leder da KrF sparket Haugland som leder i 2004, sa at hun har vist at bare den som står i striden kan vinne.

- Du har stått oppreist gjennom stormer som kunne knekt de fleste, sa han, samtidig som han minnet om Hauglands politiske seirer:

Kontantstøtten, trosopplæringsreformen, kampen for de spilleavhengige og likestilling.

- Mange, ikke minst unge kvinner i KrF har deg som forbilde, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere