RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smørblid Andersen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Næringsministeren går langt i å kalle seg selv en vinner.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Nærings- og handelsdepartementet fikk 13 prosent mer å rutte med i årets driftbudsjett, og er det departementet med størst total budsjettøkning i prosent, nest etter fiskeri-og kystdepartementet. Dette gir næringsminister Dag Terje Andersen god grunn til å dunke seg selv på brystet.

NA24 - din næringslivsavis

- Vil du kalle deg en vinner?

- 13 prosents budsjettøkning og 2,2 milliarder til et nytt statlig investeringsfond i tillegg sier sitt, men du får selv velge adjektivene, ler Andersen, og legger til:

- Nå begynner vi virkelig å få ting på plass.

Les mer: Alt om statsbudsjettet

- Dramatisk
Andersen trekker frem satsingen på reiseliv og næringsrettet forskning som skrytepunkter i statsbudsjettet.

Samtidig sier Venstres leder Lars Sponheim at regjeringenes manglende satsing på forskning er med på å kveste norske kunnskapsbedrifter.

- Det er dramatisk, og truer det nye velstands-Norge, sier han til NA24.

Sponheim mener pengene regjeringen vil ta fra de rikeste kan være investert i norske bedrifter, og mener regjeringens skattepolitikk derfor risikerer å slå helt feil.

- Tror de blir fornøyd
Næringsministeren er fornøyd med at regjeringen trekker tilbake fullmakten til å selge statlige aksjer, og avfeier samtidig ryktene om å delprivatisere Entra.

Om den mye omtalte rederskatten, som betyr at regjeringen vil kreve rederiene for 21 milliarder i gammel moro og uoppgjort gjeld, har han følgende kommentar:

- Det er forskjellig fra rederi til rederi hva slags signaler jeg har fått om skatten, men de fleste er selvsagt ikke glade for den. Likevel vil jeg si vi har en konstruktiv dialog, og tror de fleste vil være fornøyd med den fremtidige modellen, sier han.

Andersen mener en del av rederiene som har skreket ut i pressen om voldsomme skattesmeller før statsbudsjettet ble lagt frem, har hatt for dårlige forutsetninger for å kunne regne ut summene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere