RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smørblid Valla får svaret nå

Foto: Nettavisen/Ole Berthelsen
Sist oppdatert:
Kaos rådet da Gerd-Liv Valla ankom Aps sentralstyremøte. Vi følger dramaet.

Nettavisen følger saken

SØRMARKA (Nettavisen): Sentralstyret diskuterer nå om de skal bryte tradisjonen med å innstille LO-lederen som leder for partiets valgkomité. I så fall blir det første gang på hele 32 år at LO-lederen ikke får det prestisjefylte vervet.

LO-lederen ankom sist til Sørmarka av sentralstyre-medlemmene klokka 14.00 mandag. Hun kommenterte ikke kandidaturet sitt til valgkomiteen, men var positiv til granskingen som Yssen-utvalget skal sette i gang.

- Jeg ser fram til granskingen, det har jeg sagt siden 17. januar, sa Valla.

Klokken 16.10 tok sentralstyret pause. Da hadde de fortsatt ikke begynt å diskutere hvem som skal lede valgkomiteen som instiller på nye medlemmer til Sentralstyret.

Mandag ble det klart at Jan Fougner (46) skal lede granskingen av Valla/Yssen-saken. Han får med seg Nils Erik Lie, førstelagmann i Borgarting lagmannsrett, og advokat og professor dr. juris Kristin Normann.

Les også: Han skal granske Valla

Taus Jens
Før møtet på Sørmarka startet, ville statsminister Jens Stoltenberg verken kommentere LOs gransking eller om Valla skal sitte i Aps valgkomité eller ikke.

- Det får vi snakke om etterpå, sa han.

En horde av journalister og fotografer beleiret Ap-toppene da de ankom møtet. Stoltenberg fikk såvidt trengt seg gjennom mengden på vei inn til de andre sentralstyremedlemmene.

Etter det Nettavisen har grunn til å tro kommer ikke Valla til å fratre møtet når sentralstyret skal behandle valgkomitésaken, slik hun gjorde på møtet i LO- sekretariatet.

20 minutter etter møtestart gikk brannalarmen, men sentralstyret ignorerte den. Det viste seg å være en ryggsekk som sto litt for nært et stearinlys.

Innstillingen av valgkomiteen er ventet å være klar i 17-tiden. Ledelsen i Ap har varslet en pressekonferanse på Sørmarka rett etterpå.

Før samtalene kommer til Valla-saken skal de drøfte programforslag om blant annet utdanning og lokalpolitikk.

Les også: - Valla må gå

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere