*Nettavisen* Nyheter.

Snakket ikke om rapporten

LOs sekretariat diskuterte ikke Yssen-rapporten. Valla hadde allerede bestemt seg.

09.03.07 16:09

Det har vært en av de mest dramatiske dagene i LOs historie. Klokken 09 fredag morgen fikk LOs sekretariat overlevert en granskingsrapport fra et utvalg ledet av advokat Jan Fougner.

Først skulle sekretariatet lese gjennom de 200 sidene, og etter lunsj kom Gerd-Liv Valla og utvalgsleder Fougner til Folkets Hus for å gå gjennom og presentere funnene til utvalget.

Innholdet i rapporten skulle så diskuteres.

Men Leif Sande, leder i LO-forbundet Industri Energi kan fortelle at den gjennomgangen av Yssen-rapporten aldri ble diskutert.

- Det var ingen diskusjon om innholdet i rapporten. Alle leste den, men det ble ingen debatt, sier Sande til NA24.

Han forteller at Valla allerede hadde trukket konklusjonen, en konklusjon som hun mente var som var best for LO sin fremtid.

Sande har vært en av Vallas støttespillere i den såkalte Yssen-saken, en sak som begynte som en regulær arbeidskonflikt men som endte med at Gerd-Liv Valla fredag trakk seg som leder for Norges mektigste arbeidstagerorganisasjon.

- Hun var en god leder i LO, men så kom hun til dette veiskillet her. For meg har det vært viktig å mene at Valla har behov for rettsikkerhet i en vanskelig sak. Konklusjoner skal ikke trekkes på bakgrunn av avisskriverier, men av en solid gjennomgang, sier Sande til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.