*Nettavisen* Nyheter.

Solberg: – Vi må omstille oss til en ny normal

Statsminister Erna Solberg på Høyres sentralstyremøte i Oslo søndag. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Utfordringen i økonomien blir den overordnede saken i kommunevalgkampen, sier statsminister Erna Solberg (H).

– Det vi nå opplever skiller seg fra tidligere perioder med stigende arbeidsledighet, sa Solberg i sin tale til Høyres sentralstyre søndag.

– Noen sier at man kan trykke på gamle knapper. Sånn er det ikke. Denne gangen skal vi omstille oss til en ny normal, sa hun.

– Vi må være forberedt på at de nye jobbene som nå kommer, har et mer normalt lønnsnivå enn det oljenæringene har kunnet tilby den enkelte arbeidstaker, sa hun.

Hun advarer også om at samfunnet ikke kan regne med å få de samme inntektene fra andre næringer som det oljenæringen har gitt.

– Vi kan ikke forvente den samme avkastningen av de nye arbeidsplassene. Men vi trenger arbeidsplasser som kan forsvare vårt lønnsnivå og våre velferdsgoder, sa hun.

De nye næringene vil også oppleve sterkere konkurranse enn oljenæringen, mener hun.

– Denne våren er budskapet fra Aps finanspolitiske talsperson det stikk motståtte. Nå er det «for lite, for sent» som er budskapet, sa hun.

På samme bommer Ap når de argumenterer for økte skatter for næringslivet.

– Det er helt feil medisin på feil tidspunkt, sa Solberg.

Hun mener det blir feil å øke veksten i offentlig sektor. I stedet må man ha en mer effektiv offentlig sektor, sier statsministeren, som kritiserer Ap for å være bakstreversk når det ikke vil være med på mange av reformene som regjeringen arbeider med. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag