Solberg åpner for hastemøte på Stortinget

Statsminister Erna Solberg (H) sier det er nødvendig med rask behandling av tilleggsproposisjonen om flyktningkrisen. Hun er beredt til å stille på et ekstraordinært møte før Stortinget samles 30. september.

10.09.15 21:01

– Regjeringen vil kunne komme og redegjøre nærmere for situasjonen når Stortinget måtte ønske det, skriver statsministeren i et svarbrev til Venstre-leder Trine Skei Grande torsdag ettermiddag.

For sent

Tilleggsproposisjonen som blant annet er ment å sette utlendingsforvaltningen bedre i stand til å håndtere den økende tilstrømmingen av asylsøkere, skal legges fram 18. september. I brevet til Grande slår Solberg fast at det er behov for rask behandling av saken i Stortinget.

– Det vil være forsvarlig at vedtak om økte bevilgninger skjer i oktober, skriver hun.

Statsministeren skal etter planen komme til Stortinget og redegjøre om flyktningkrisen. I utgangspunktet skulle dette skje 13. oktober, men det er for sent, mener Venstre-leder Trine Skei Grande. Hun ber stortingspresidenten framskynde møtet.

Bekymret

– Jeg er bekymret for om Stortinget rekker en forsvarlig behandling av den varslede tilleggsproposisjonen, skriver Grande i et brev til Stortingets presidentskap.

– Dette er en stor og viktig sak som må ha en skikkelig behandling, tilføyer Venstre-lederen overfor NTB og sier det vil være naturlig å avholde komitéhøringer når tilleggsproposisjonen skal behandles.

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) ønsker ikke å kommentere anmodningen fra Venstre før den er behandlet i presidentskapet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.