RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg åpner for hastemøte på Stortinget

Sist oppdatert:
Statsminister Erna Solberg (H) sier det er nødvendig med rask behandling av tilleggsproposisjonen om flyktningkrisen. Hun er beredt til å stille på et ekstraordinært møte før Stortinget samles 30. september.

– Regjeringen vil kunne komme og redegjøre nærmere for situasjonen når Stortinget måtte ønske det, skriver statsministeren i et svarbrev til Venstre-leder Trine Skei Grande torsdag ettermiddag.

For sent

Tilleggsproposisjonen som blant annet er ment å sette utlendingsforvaltningen bedre i stand til å håndtere den økende tilstrømmingen av asylsøkere, skal legges fram 18. september. I brevet til Grande slår Solberg fast at det er behov for rask behandling av saken i Stortinget.

– Det vil være forsvarlig at vedtak om økte bevilgninger skjer i oktober, skriver hun.

Statsministeren skal etter planen komme til Stortinget og redegjøre om flyktningkrisen. I utgangspunktet skulle dette skje 13. oktober, men det er for sent, mener Venstre-leder Trine Skei Grande. Hun ber stortingspresidenten framskynde møtet.

Bekymret

– Jeg er bekymret for om Stortinget rekker en forsvarlig behandling av den varslede tilleggsproposisjonen, skriver Grande i et brev til Stortingets presidentskap.

– Dette er en stor og viktig sak som må ha en skikkelig behandling, tilføyer Venstre-lederen overfor NTB og sier det vil være naturlig å avholde komitéhøringer når tilleggsproposisjonen skal behandles.

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) ønsker ikke å kommentere anmodningen fra Venstre før den er behandlet i presidentskapet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere