RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Statsminister Erna Solberg nektet å svare på spørsmål om asylbarna i spørretimen på Stortinget onsdag. Her er hun vandreahallen etter spørretimen.
Statsminister Erna Solberg nektet å svare på spørsmål om asylbarna i spørretimen på Stortinget onsdag. Her er hun vandreahallen etter spørretimen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Solberg: Asylbarna vanskelig fordi de vekker sterke følelser

Samarbeidet mellom regjeringen og støttepartiene fungerer utmerket, bortsett fra på ett område: asylpolitikken, hevder statsminister Erna Solberg (H).

Solberg mener grunnen til at det er så til de grader vanskelig for Høyre og Fremskrittspartiet og bli enige med støttepartiene om felles asylpolitikk, er at det knytter seg så sterke følelser til asylområdet. Og spesielt vekkes de sterke følelsene i asylsaker sin omfatter barn, mener hun.

– Jeg synes samarbeidet mellom regjeringspartiene og Kristelig Folkeparti og Venstre har gått seg til bra, men vi har én vanskelig sak. Og dette er en sak som vekker sterke følelser. Alle saker som omfatter barn, vekker sterke følelser.

Det sa statsministeren da hun snakket med pressen etter spørretimen i Stortinget onsdag formiddag. Hun sitter nå i vanskelige forhandlinger med nettopp KrF og Venstre for å finne en vei ut av uføret regjeringen har kommet opp i i den betente asylbarnsaken.

– Jeg kommenterer ikke innholdet i forhandlingene, sa hun gjentatte ganger.

Overfor NTB svarer Solberg at partene fortsetter å forhandle «så lenge som må til for å få til en god avtale».

– Jeg kommer ikke til å la meg presse av frister, sa Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere