*Nettavisen* Nyheter.

Solberg beskyldes for dårlig lederskap

Nestleder i Venstre Terje Breivik (til høyre) beskylder Erna Solberg for dårlig lederskap. Her sammen med partileder Trine Skei Grande og nestleder Ola Elvestuen på en pressekonferanse i juni 2014. Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix)

Statsminister Erna Solberg møter beskyldninger om dårlig lederskap fra samarbeidspartnerne.

Hans Olav Syversen (KrF) truer Erna Solberg med omkamp om arveavgiften.

- Omkampene er kraftig provoserende. Skal vi kanskje ta opp spørsmålet om å gjeninnføre arveavgiften? Der vi måtte gi oss i fjor, sier Syversen, leder i Stortingets finanskomité til Dagens Næringsliv.

Han misliker sterkt at fjorårets avtale om økt bistandsbudsjett, skatteklasse to og spesielle kommunetilskudd er kuttet ut igjen ett år senere.

Det er omkamper om minst et dusin statsbudsjettendringer regjeringen og samarbeidspartiene avtalte i fjor, som gjør Venstre og KrF sinte.

De to partiene mener regjeringens, og finansminister Siv Jensens, flukt fra årets budsjettavtale skaper dårlig stemning foran forhandlingene om 2015-budsjettet.

Venstre-nestleder og finanspolitisk talsmann Terje Breivik er spesielt frustrert over at fjorårets avtale om såkalt «grønt skatteskift» knapt sees igjen i regjeringens budsjettforslag.

- Enten går regjeringen inn for systematisk å snevre inn handlingsrommet for Venstre og KrF for en avtale om flertall for et budsjett. Eller så utvises det dårlig lederskap, sier Breivik.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.