RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg diskuterte Dalai Lama med Thommessen

Statsminister Erna Solberg i samtale med stortingspresident Olemic Thommessen under fjorårets julelunsj på Stortinget.
Statsminister Erna Solberg i samtale med stortingspresident Olemic Thommessen under fjorårets julelunsj på Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Erna Solberg og Børge Brende diskuterte med stortingspresident Olemic Thommessen Dalai Lama-besøket for flere uker siden.

Fra offisielt hold er det kun Thommessen som til nå har sagt nei til å møte Dalai Lama. Brende sa onsdag at regjeringen ikke har bestemt seg for om den skal møte tibetanernes åndelige leder.

Brende svarte onsdag unnvikende på om det har vært kontakt mellom regjeringen og stortingspresidenten. Men Thommessen erkjenner overfor VG at han har hatt kontakt med regjeringen, melder NTB.

– I alle utenrikspolitiske sammenhenger hvor det er aktuelt, så er det kontakt mellom Stortingets internasjonale avdeling og Utenriksdepartementet, sier Thommessen til avisen.

Han sier han har hatt uformelle samtaler med andre partimedlemmer i denne saken, og sier det inkluderer Solberg og Brende. Det er imidlertid flere uker siden, legger han til. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere