*Nettavisen* Nyheter.

Solberg vil ikke snakke om Anundsen

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun ikke har vurdert fremtiden til justisministeren, og i et intervju med TV 2 sier hun at Anundsen kan fortsette selv om utfallet blir at instruksen er ugyldig. Foto: Audun Braastad

Statsminister Erna Solberg (H) vil vente på en rettskraftig avgjørelse om tvangsflyttingen av Krekar før hun uttaler seg om justisminister Anders Anundsen (Frp).

Anundsen har gjort det klart at han ikke er enig med Borgarting lagmannsrett, som i en kjennelse fredag uttaler at Justisdepartementet urettmessig ga politiet instruks om tvangsflytting av Krekar. Kritikken fra lagmannsretten kom kort tid etter at KrF fredet justisministeren i asylsaken.

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun ikke har vurdert fremtiden til den hardt pressede justisministeren, og i et intervju med TV 2 sier hun at Anundsen kan fortsette selv om utfallet blir at instruksen er ugyldig.

– Ja. Den forrige regjeringen ble dømt i Høyesterett to ganger for brudd på Grunnloven. Den gikk jo ikke av på grunn av det, sier Solberg.

Hun vil likevel ikke svare på om justisministerens fremtid er trygg.

– Jeg tror vi er ferdig med diskusjon om spørsmål om Anders Anundsen i denne saken. Jeg har tillit til Anders Anundsen, han er en dyktig justisminister sier Solberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.