RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TRAFF IKKE MANGE: Eksemplet til statsminister Erna Solberg gjalft få nordmenn.
TRAFF IKKE MANGE: Eksemplet til statsminister Erna Solberg gjalft få nordmenn. Foto: Henrik Montgomery (NTB scanpix)

Solbergs uføre-eksempel gjaldt bare fire nordmenn

Sist oppdatert:
Da statsminister Erna Solberg (H) skulle forklare kuttet i barnetillegget for uføre, brukte hun et spesielt eksempel.

Regjeringens forslag til å kutte i barnetillegget for uføre mens de samtidig gir skattelette for de rikeste i landet har møtt kraftig kritikk, skriver VG.

Da statsministeren i spørretimen i Stortinget sist onsdag skulle forsvare kuttet brukte hun følgende eksempel:

«En enslig person i jobb med lav inntekt – litt over 300.000 kroner, som er blant de laveste heltidsinntekter i Norge – og som har fire barn, ville med det systemet som skulle gjelde før vi så på barnetillegget, kunne tape 72.000 kroner ved å gå fra å jobbe 40 prosent til å jobbe 100 prosent.»

Etter en henvendelse fra Sps Geir Pollestad har arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) fått Arbeids- og velferdsdirektoratet til å utarbeide en oversikt over hvor mange personer eksempelet som Erna Solberg brukte omfatter.

Svaret er fire.

– Jeg lo høyt når jeg så dette tallet. Dette er ustyrtelig artig at statsministeren bruker et eksempel som kun dreier seg om fire personer, sier Pollestad.

Knut Arild Hareide – som stilte spørsmålet onsdag – sier at statsministeren ikke direkte har sagt noe feil, men mener eksempelet hun brukte ikke var særlig gjennomtenkt.

I en epost til VG svarer Erna Solberg at «Mange flere uføre enn det, med ulik ytelse, ulikt antall barn og ulik uføregrad, rammes av at de vil tape på å jobbe mer. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere