RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Soldatene jubler

Sist oppdatert:
Soldatene er fornøyd med bedre verneplikt, mer dimmepenger og 20 studiepoeng for tjenesten.

- Gledelige og nødvendige signaler fra politisk ledelse, men Forsvaret må bli flinkere til å følge opp, mener Axel Sjøstedt, landstillitsvalgt for soldatene ifølge en pressemelding fra Vernepliktsrådet/Tillitsmannsordningen i Forsvaret.

Der gleder de seg over at regjeringen i statsbudsjettet vil styrke verneplikten, at flere skal fullføre førstegangstjeneste, dimmepengene øker og soldatene skal få 20 studiepoeng for tjenesten.

- Dette var et aldeles utmerket budsjett for verneplikten. Økningen av dimmegodtgjørelsen kommer godt med for dagens litt slunkne soldatlommebok. Samtidig er det enda viktigere for oss at budsjettet peker på at seleksjonen til Forsvaret må bli bedre. Hele 30 prosent av de som påbegynner sin førstegangstjeneste fullfører ikke. Det må vi gjøre noe med, sier Sjøstedt.

Han mener at Forsvaret ikke er flinke nok til å følge opp slike politiske prioriteringer.

- For å innfri mål som både vi og politikerne er enige om at er nødvendige, må Forsvaret ta innover seg at det må økte ressurser til. Rent konkret får vi aldri en bedre seleksjon dersom ikke Vernepliktsverket får sårt tiltrengte penger til å gjøre sesjonen bedre. Her ligger også det største potensialet til å rekruttere flere kvinner, sier Sjøstedt ifølge pressemeldingen.

De tillitsvalgte sier seg tilfreds med den generelle utviklingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere