RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Czarek Sokolowski (AP)

Solheim advarer mot Ap alene

Sist oppdatert:
Miljøminister Erik Solheim (SV) krever at hans egen regjering gjør mer for å bekjempe klimaendringene og advarer mot dårligere miljøpolitikk om Arbeiderpartiet får styre alene etter valget.

Miljøvernminister Erik Solheim klager i Dagsavisen over at han holdes igjen av sterke krefter i regjeringen, og da først og fremst i Arbeiderpartiet.

Kjeft
Onsdag fikk Solheim kjeft i Stortinget for å føre en klimapolitikk som er ambisiøs i ord, men tafatt i handling. Men hadde det vært opp til Solheim, ville regjeringen gjort langt mer.

Solheim understreker at det er viktig å beholde SV i regjeringen for å sikre en god miljøpolitikk.

Får støtte
- Vi har vært en pådriver i alle miljøsaker. Noen ganger har Ap vært enig med oss, og noen ganger har Sp vært enige med oss. Ofte har alle tre vært enige. Men SV har alltid vært pådriver, sier han.

Solheim er ikke alene om frustrasjonen over Aps miljøprofil. SV-representant Hallgeir Langeland legger ikke skjul på at han mener Ap sinker regjeringens miljøpolitikk.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere