*Nettavisen* Nyheter.

Sonderingene avsluttet for helgen

27.09.13 19:23

Oslo (NTB): De fire borgerlige partiene avsluttet sonderingene like før klokken 18 fredag. Det vil ikke bli sonderingsmøter i helgen, opplyser Høyre.

Selv om det ikke vil være sonderingsmøter i helgen, kommer partiene til å arbeide videre, opplyser Høyres kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes.

Mandag ettermiddag kommer partiorganene til å bli konsultert.

Krf-leder Knut Arild Hareide sier det er behov for å fortsette forhandlingene på mandag før man deretter konsulterer med sine respektive partier en gang til. Ifølge TV 2 ønsker han ikke å svare på om Norge får en koaliasjon med fire partier.

- Det vil jeg ikke kommentere. Svaret kommer mandag, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til TV 2.

Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen ville ikke si noe til pressen etter at fredagens sonderingsmøte var avsluttet.

Han svarte «ingen kommentar» på alle spørsmål da han forlot Stortinget like etter klokken 18. Dragkampen mellom de fire partiene hadde da pågått i til sammen over 70 timer.

Venstre-leder Trine Skei Grande var fornøyd med dagen.

- Det har vært en konstruktiv dag og vi har jobbet konkret med politikk. Nå ser jeg fram til å ha litt fri, sa hun da hun satte seg inn i drosjen utenfor Stortinget.

Venstre-nestleder Terje Breivik opplyste at han skal gå på rulleski i helgen.

- Og så fortsetter vi på mandag, sa han etter at sonderingsmøtet var over.

Partilederne har tidligere i prosessen avvist at de lar seg påvirke av innspill, debatt eller diskusjoner fra utsiden. De arbeider ufortrødent videre med å avklare om Høyre-leder og påtroppende statsminister Erna Solbergs regjering vil bestå av ett, to, tre eller fire partier. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag