RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Soningskøen tredoblet siste fire år

Foto: Roald, Berit
Køen av personer som venter på å få sone i norske fengsler, er tredoblet siden 2009.

Den siste tellingen fra 8. august viste at 1.144 personer sto i soningskø. For fire år siden var tilsvarende tall 339 personer, skriver VG ifølge NTB.

Den gang sa daværende justisminister Knut Storberget til Aps landsmøte at det gikk i riktig retning. Soningskøen hadde da falt fra 2.800 tre år tidligere.

At soningskøen er tredoblet de siste fire årene, blir forklart med at politiet gjør en god jobb.

– Når soningskøen har blitt lenger skyldes det blant annet at politiet er styrket, etterforskningsmetodene er mer effektive, oppklaringsprosenten er høyere og det har vært en sterk økning i varetektsfengslinger av utenlandske kriminelle, sier statssekretær Kristin Bergersen til avisen.

Hun peker også på at antall innsatte i varetekt har økt kraftig de siste årene og at gjennomføringstiden også er blitt lengre.

Ikke uventet reagerer kritikerne med Høyre i spissen, kraftig.

– Fire år etter at køen skulle være historie kan vi bare konstatere én ting, nemlig at det er Storberget som er historie, sier Høyres stortingsrepresentant Michael Tetzschner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere