Sosial dumping skal stoppes

Regjeringens 1. mai-løfte til det norske folk er knallhard kamp mot sosial dumping.

01.05.06 17:59

Statsminister Jens Stoltenberg varsler mange og kraftige tiltak for å sikre utenlandske arbeideres lønnsvilkår.

- Trenger arbeidsinnvandring
- Arbeidsinnvandring er viktig for norsk økonomi. Men vi kan ikke leve med at de som kommer hit for å gjøre en jobb utnyttes gjennom lave lønninger og uforsvarlige arbeidsforhold. Vi sier ja til arbeidsinnvandring og nei til sosial dumping, sa statsminister Jens Stoltenberg – som hadde tatt turen til Verdal.

Ondet ved roten
Han fortalte at regjeringen nå legger fram en handlingsplan mot sosial dumping. Viktige tiltak i planen er økte sanksjonsmuligheter for arbeidstilsynet, ryddigere forhold ved inn-og utleie av arbeidskraft, krav om regler for norske lønns- og arbeidsvilkår i kommunale anbudsprosesser og spesielle tiltak for bygg og landbrukssektoren.

- Dette vil være startskuddet for en langt mer offensiv politikk på dette området. Vi må ta ondet ved roten, ellers vil det i verste fall kunne true hele den norske arbeidslivsmodellen, understreker statsministeren.

- All kraft
Planen var også et hovedtema for finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen i hennes tale i Stavanger.

- Sosial dumping må bekjempes med all kraft. Å sikre ordnede lønns og arbeidsvilkår i et stadig mer internasjonalt arbeidsmarked er en helt sentral utfordring for regjeringen fremover, sa Halvorsen.

Les mer om planen her

Se 1. mai-bildene her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag