*Nettavisen* Nyheter.

Søviknes vil returnere til rikspolitikken

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Tolv år etter at Os-ordfører Terje Søviknes trakk seg som nestleder i Fremskrittspartiet, ønsker han å komme tilbake på riksplan.

27.11.13 11:41

Søviknes sier til Bergens Tidende at han nå føler at tiden er moden for å returnere til rikspolitikken. Det melder NTB.

- Jeg tror partiledelsen kan ha godt av å få inn en med kommunalpolitisk erfaring. Det er ikke til å stikke under en stol at tilnærmet alle i sentralstyret og partiledelsen i dag er knyttet til regjeringen eller Stortinget, sier Os-ordføreren.

Kandidaturet støttes fullt opp av fylkeslaget i Hordaland.

- At Terje ikke er en del av det sentrale partiapparatet, tror jeg er veldig gunstig. Slik får vi en ledertrio som er bredest mulig sammensatt, sier Gustav Bahus, nestleder i Hordaland Frp.

Søviknes prøvde seg også med et comeback i rikspolitikken i 2010. Hans forsøk på å bli valgt inn i sentralstyret endte da med tap for Bård Hoksrud.

Frp har en ledig nestlederplass etter at høyt profilerte Per Sandberg trakk seg fra vervet tidligere i høst. Som motkandidat til nestledervervet får han etter alt å dømme Anders Anundsen, som er foreslått av flere.

Terje Søviknes trakk seg som nestleder og fra alle øvrige rikspolitiske verv i partiet i 2001 etter at det ble kjent at han hadde hatt seksuell omgang med en beruset 16-årig jente etter et landsmøte i Fremskrittspartiets ungdom.

Søviknes sier til Bergens Tidende at han har orientert partileder Siv Jensen om at han ønsker å involvere seg sentralt i partiet igjen, men vil ikke si hva responsen var.

- Det får bli mellom oss, sier han. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.