RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp: – Frp setter verdensrekord i bompenger

Stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (Frp) måtte svare på spørsmål om ikke Frp nå er blitt et bompengeparti. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (Frp) måtte svare på spørsmål om ikke Frp nå er blitt et bompengeparti. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas
Sist oppdatert:
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) syns det er «litt rart» å bli utfordret på bompengebruk av Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

De to partiene var kritiske da Frp i opposisjon ville fjerne bompenger.

– Derfor er det litt pussig å bli kritisert av Ap og Sp nå for at vi ikke gjør det, sa Solvik-Olsen som i spørretimen i Stortinget onsdag fikk spørsmål om ikke Frp er blitt et bompengeparti.

Uttalelsen kom etter at Senterpartiets Geir Pollestad hadde omtalt bompengeandelen på 30 milliarder kroner i det nye veiselskapet som «verdensrekord» i bompengebruk.

– Penger han er imot

Debatten åpnet med et spørsmål fra Arbeiderpartiets Eirun Sundt:

– Store deler av Solvik-Olsens budsjettet er basert på penger han er imot. Hadde ikke bompengene vært med, ville budsjettet vært nærmest flatt i forhold til tidligere år. Er du enig i at det er et paradoks? -spurte hun, mens partifelle Ingvild Kjerkol fulgte opp med å hevde at «Frp i regjering omfavner bompenger».

– Mer vei nå

Solvik-Olsen svarte at det både bygges mer vei nå enn før, samtidig som det tas inn mindre bompenger.

– Hadde vi bestemt alene, ville det vært enda mer til vei og null i bompenger, fordi vi vil bruke mer av oljefondet til investeringer. Men jeg mener det er bedre å sitte i regjering og påvirke i riktig retning enn ikke å få til noe, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere