Sp for sexkjøp-forbud

Stortingsgruppen til Senterpartiet går inn for å kriminalisere horekundene.

15.06.06 09:17

Stadig flere politikere tar til orde for å forby sexkjøp i Norge. Noe av grunnen er at de prostituerte står utenfor Stortinget.

- Senterpartiet har valgt å gå inn for kriminalisering av kjøp av sex, og det gjør vi fordi handelen med mennesker er økende i verden. Og vi synes det blir dobbeltmoral på den ene siden å fordømme trafficking, altså denne handelen med mennesker, samtidig som vi har et legalt marked for det i Norge, sier Erling Sande til TV 2 Nyhetene.

Senterpartiet blir dermed det første av regjeringspartiene som vil forby sexkjøp. Men den siste uken har flere politikere tenkt i de samme baner. SVs Inga Marte Thorkildsen og Høyres Erna Solberg har åpnet for kriminalisering av horekunder dersom det kan bidra til å stoppe menneskehandel.

- Jeg tror det er viktig nå å finne tiltak som kan begrense den handelen med mennesker som vi ser, og så er ikke kriminalisering det eneste tiltaket vi kan iverksette. Vi må og ha tiltak som følge opp de prostituerte og hjelpe de som ønsker seg ut av prostitusjon, sier Sande.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.