*Nettavisen* Nyheter.

Sp mener Listhaug bryter med asylforliket

MENER LISTHAUG GÅR FOR LANGT: Regjeringens forslag til asylinnstramninger går mye lengre enn det tverrpolitiske asylforliket og intensjonen i det, ifølge stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp). Foto: (Senterpartiet)

Mener Sylvi Listhaug går mye lengre enn det tverrpolitiske asylforliket.

29.12.15 14:05

Oslo (NTB): Det er synd at statsråd Sylvi Listhaug følger opp asylforliket med å fremme Frps primærstandpunkter i asyl- og innvandringspolitikken, mener Senterpartiets Heidi Greni.

Les også: Listhaug: Vi må begrense rett til varig opphold

Regjeringens forslag til asylinnstramninger går mye lengre enn det tverrpolitiske asylforliket og intensjonen i det, ifølge stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp). Med forbehold om at forslaget ennå ikke er diskutert i stortingsgruppen til Senterpartiet, nærmest fastslår Greni at det er uaktuelt å gi støtte til regjeringens forslag i den nåværende form.

– Aldri før har en statsråd kommet til dekket bord i den grad Sylvi Listhaug har gjort. Vi har hatt parlamentariske forhandlinger og kommet fram til et omforent forslag. Da er det synd at statsråden bruker dette til å fremme Frps primærstandpunkter, sier Greni til NTB.

Hun er blant annet kritisk til skjerpede krav til selvforsørgelse både for å få permanent opphold og for å få familiegjenforening. Sistnevnte vil kunne gjøre det umulig for mange barn å bli gjenforent med sine foreldre, hvis foreldrene må ha en inntekt på nivå med det regjeringen ønsker, tror Greni.

– Jeg er i tvil om dette er i tråd med menneskerettighetene og flyktningkonvensjonen, sier Greni. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag