RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp mener Listhaug bryter med asylforliket


MENER LISTHAUG GÅR FOR LANGT: Regjeringens forslag til asylinnstramninger går mye lengre enn det tverrpolitiske asylforliket og intensjonen i det, ifølge stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp).
MENER LISTHAUG GÅR FOR LANGT: Regjeringens forslag til asylinnstramninger går mye lengre enn det tverrpolitiske asylforliket og intensjonen i det, ifølge stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp). (Senterpartiet)
Sist oppdatert:
Mener Sylvi Listhaug går mye lengre enn det tverrpolitiske asylforliket.

Oslo (NTB): Det er synd at statsråd Sylvi Listhaug følger opp asylforliket med å fremme Frps primærstandpunkter i asyl- og innvandringspolitikken, mener Senterpartiets Heidi Greni.

Les også: Listhaug: Vi må begrense rett til varig opphold

Regjeringens forslag til asylinnstramninger går mye lengre enn det tverrpolitiske asylforliket og intensjonen i det, ifølge stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp). Med forbehold om at forslaget ennå ikke er diskutert i stortingsgruppen til Senterpartiet, nærmest fastslår Greni at det er uaktuelt å gi støtte til regjeringens forslag i den nåværende form.

– Aldri før har en statsråd kommet til dekket bord i den grad Sylvi Listhaug har gjort. Vi har hatt parlamentariske forhandlinger og kommet fram til et omforent forslag. Da er det synd at statsråden bruker dette til å fremme Frps primærstandpunkter, sier Greni til NTB.

Hun er blant annet kritisk til skjerpede krav til selvforsørgelse både for å få permanent opphold og for å få familiegjenforening. Sistnevnte vil kunne gjøre det umulig for mange barn å bli gjenforent med sine foreldre, hvis foreldrene må ha en inntekt på nivå med det regjeringen ønsker, tror Greni.

– Jeg er i tvil om dette er i tråd med menneskerettighetene og flyktningkonvensjonen, sier Greni. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere