Sp-politikere åpner for å vrake SV og Ap

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Sentrale Senterparti-politikere åpner for å vrake det rødgrønne samarbeidet dersom de taper valget.

24.06.13 08:17

- I opposisjon er vi ett og ett parti, sier Gunn Iversen Stokke, som er fylkesleder i Sør-Trøndelag Sp, til Klassekampen.

Hun mener den rødgrønne alliansen med Ap og Sv de siste åtte årene først og fremst er strategisk. Hun sier hun håper på rødgrønn seier i stortingsvalget, men understreker at hun «driver Sp-politikk og ikke SV- eller Ap-politikk».

- Når vi skal forhandle fram en ny regjering, vil vi blant annet ha krav innenfor områder som samferdsel, jordbruk og miljø. Hvis de ikke støtter oss, så kan et regjeringssamarbeid være helt uaktuelt. Jeg ser det så enkelt. Da regner jeg med at vi må stå for oss selv, sier Stokke.

LO-leder Gerd Kristiansen fastslo i lørdagens Klassekampen at det er viktig at Ap, SV og Sp fortsetter å bygge på det rødgrønne samarbeidet, også etter et eventuelt valgnederlag.

Sp-leder Liv Signe Navarsete er blant dem som er uenig, og gir ingen garantier. Hun har signalisert at Sp etter et eventuelt valgnederlag skal posisjonere seg mer selvstendig og ikke være bundet av det rødgrønne samarbeidet.

Heller ikke fylkesleder Thomas Iver Hallem i Nord-Trøndelag Senterparti vil gi noen garanti for fortsatt rødgrønt samarbeid etter et eventuelt valgnederlag.

- Det er farlig å gi garantier i det politiske man ikke har hundre prosent kontroll over, sier Hallem.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.