RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NYE KOSTER: Senterpartiet gjorde et godt valg i Trysil og sikrer seg Erik Sletten (Sp) som ordfører. Dermed setter partiet også en stopper for en 81 år gammel Ap-tradisjon i Hedmark-kommunen.
NYE KOSTER: Senterpartiet gjorde et godt valg i Trysil og sikrer seg Erik Sletten (Sp) som ordfører. Dermed setter partiet også en stopper for en 81 år gammel Ap-tradisjon i Hedmark-kommunen. Foto: Ola Kolåsæter (Østlendingen)

Sp tar makten i Trysil etter 81 år med Ap-styre

Sist oppdatert:
Ap har styrt kommunen siden 1934. Nå er det klart at Trysils neste ordfører blir Erik Sletten (Sp).

- Jeg vet ikke helt om det har gått opp for meg enda. Jeg er en vanlig mann i en vanlig jobb, som er interessert i lokalpolitikk, sier Sletten til Østlendingen.

Sletten tar over ordførerstolen etter Ole Martin Norderhaug (Ap).

Trysil Senterparti hadde et brakvalg, og har siden valgnatten sittet i en god forhandlingsposisjon.

Fredag ble det klart at Trysil Senterparti, Trysil Høyre og Trysil Frp hadde kommet fram til en enighet.

Høyres Knut Løken blir varaordfører.

- Forhandlingene har vært åpne og reale hele vegen. Nå ble det sånn at Høyre og Frp ble våre samarbeidspartier, men vi vil også samarbeide med de andre partiene. Tryslinger har alltid vært gode til å samarbeide, smiler Sletten

Til sammen ble det til slutt 13 mandater på Sp (6), H (6) og Frp (1), mot Ap (11) og SV (1).

- Det er jo vært Ap-ordfører i Trysil i veldig mange år nå, og at vi nå får dette skiftet tror jeg veldig mange synes er stort, og positivt for hele det politiske miljøet. Samtidig er vi ydmyke over det Aps ordførere har gjort opp igjennom årene.

Fakta: Politisk styring i Trysil

Klikk for å åpne faktaboksen
 
  • Arbeiderpartiet har styrt Trysil siden 1934.
  • Senterpartiets Erik Sletten avløser Ole Martin Norderhaug (Ap), som har vært ordfører i Trysil siden 1999. Han stilte ikke til valg denne gangen.
  • Trysil hadde direktevalg på ordfører i 1999, 2003 og 2007, og Norderhaug ble valgt alle gangene. I 2011 var det et flertall i kommunestyret som valgte ham.
  • Ved årets kommunevalg fikk Ap en oppslutning på 40,3 prosent, Høyre 24 prosent, Senterpartiet 23 prosent, Frp 4,1 prosent, SV 3,3 prosent og KrF 2,5 prosent.

(Kilde: NRK, Trysil kommune, Østlendingen)

Skuffet, men fattet Sætre

Aps ordførerkandidat i Trysil Randi Sætre er skuffet, men fattet.

- Jeg må først og fremst gratulere de involverte som vant fram, men samtidig så er vi veldig skuffet. Vi oppfattet valgresultatet som at tryslingene ønsket en rødgrønn plattform, sier hun til Østlendingen.

Når Sp fikk et så bra valgresultat ble det tidlig spenning om hvem som skulle bli ordfører.

- Sp kunne ikke godta at det skulle bli nok en Ap-ordfører. Alternativ to for oss var å gå i en bred koalisjon med Høyre, der vi ønsket ordentlig fokus på næringsutviklingen framover. Det er det Trysil trenger nå, men så valgte Høyre Sp som samarbeidsparti, sier Sætre

De neste fire årene blir i opposisjon, og der vil Sætre og Ap være klare.

- Vi oppfattet at tryslingene ville noe annet enn dette, men sånn er politikken. Vi går i opposisjon, og vil føre sterk og tydelig Ap-politikk. Vi skal være konstruktive overfor Trysil. De skal få merke at vi er der, sier hun.

- Jeg tar ikke dette personlig. Den skuffelsen skal jeg klare å riste av meg fort, men jeg er skuffet på Aps vegne. Vi gjorde en veldig god valgkamp, og jeg var skikkelig tent på å gjøre en god jobb som ordfører.

Se flere nyheter i ostlendingen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere