*Nettavisen* Nyheter.

Sp-topp sjokkert over etterforskning

Etterforskningen av Suldal-ordfører Andreas Drarvik (64) slo ned som en bombe i partiet, bekrefter Sps stortingsrepresentant i Rogaland, Magnhild Meltveit Kleppa.

03.03.05 15:04

- Ja, det gjorde det helt avgjort. Jeg stiller meg helt uforstående til dette, sier Meltveit Kleppa til TV 2 Nettavisen.

Drarvik har lang fartstid i lokalpolitikken, og var inne i sin første periode som ordfører da anklagene om sex-sjikane kom.

- Respektert
Sp-politikeren nyter stor respekt både lokalt og sentralt i Senterpartiet, bekrefter flere sentrale Sp-politikere.

Kleppa mener det er riktig at partiet ikke griper inn og forhåndsdømmer Drarvik, slik KrF ble sterkt kritisert for å gjøre i forhold til sin tidligere fylkestopp Jan Birger Medhaug, da han ble anklaget for voldtekt. Riksadvokaten fastslo senere at det ikke forelå noe straffbart forhold.

Senterpartiet vokter seg vel for å kopiere KrF, som raste på målingene etter Medhaug-skandalen.

- Jeg synes Senterpartiet i Rogaland har håndtert denne saken på den måten de skal, og gjort det klart at dette er en sak mellom ham og politiet, sier Meltevit Kleppa.

- Dette blir ingen ny Medhaug-sak, understreket fylkesleder Bjarne Kvadsheim overfor TV 2 Nettavisen i går.

- Trist
Senterpartiets generalsekretær Dagfinn Sundsbø sier han ikke vil ta noe initiativ i forhold til ordførerens videre politiske skjebne.

- Det er trist det som har skjedd. Vi vet ikke noe om saken, annet enn at det nå er to personer som går rundt og har det vanskelig. Jeg synes Suldal har taklet saken svært bra. Politiet etterforsker den, kommunestyret har behandlet saken og ordføreren har inntil videre trukket seg, sier Sundsbø.

Klikk på bildet for å forstørre.

Advokat «siktet» partifelle
Men Drarviks advokat, Endre Skjørestad, kom ikke heldig ut torsdag.

Skjørestad er selv første vararepresentant for Rogaland Senterparti på Stortinget, og kom i skade for å feilaktig «sikte» sin partifelle i en pressemelding i dag.

Sp-politikeren og advokaten måtte senere sende ut en ny pressemelding, der han rettet opp feilen, og fastslo at ordføreren foreløpig bare er mistenkt i saken. Drarvik skal i morgen i politiavhør.

Drarvik benekter gjennom sin advokat at han har skrevet sjikanerende ord på og ved kvinnens bolig. I pressemedlingen heter det at Drarvik bare har ønsket å hjelpe kvinnen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.