RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp vil fjerne snikskatter

Sist oppdatert:
Åslaug Hagas løfter om å fjerne snikskatter får Venstre til å bli grønn av irritasjon.

CAFE CELSIUS (Nettavsien): - Vi skal kvitte oss med snikskatter overfor næringslivet, lover kommunalminister og Sp-leder Åslaug Haga.

Hensikten er at småbedrifter skal få en bedre mulighet til å få ta del i det økonomiske oppsvinget i Norge. Sp vil bruke løftet til småbedriftene aktivt i valgkampen foran høstens kommune- og fylkestinsgvalg.

- En redukjson av gebyrene for registreringer i Brønnøysundregistrene til kostpris vil gi bedriftene besparelser på rundt 100 millioner, anslår Sp.

- Vi veit at bedriftene koster mer enn det koster, blant annet opp mot Brønnøysundregistrene. En reduksjon til kostpris her, vil gi bedriftene besparelser på rundt 100 millioner, sier Haga.

- Har du Ap med deg i angrepet på snikskatter?

- Jeg tror ikke det vil være noe problem. Vi har allerede gjort klare avtaler på at vi skal kvitte oss med snikbeskatning av private, sier Haga til Nettavisen.

- Patetisk av Sp
Venstres næringspolitiske talsmann Leif Helge Kongshaug sier at han lurer på hvor Sps stortingsrepresentanter var da revidert nasjonalbudsjett ble behandlet i Stortinget for ti dager siden.

- Det finnes ikke et fnugg av troverdighet i at Sp nå lanserer småbedriftspolitikk som en av partiets hjertesaker. Alle forslagene som Sp lanserte mandag ble foreslått av Venstre i forbindelse med revidert budsjett, og stemt ned av blant annet Sp, sier Kongshaug til Nettavisen.

Han mener at det er patetisk av Sp å lansere forslagene de samme forslagene som partiet stemte mot for bare ti dager siden.

- Utspillene bare er med på å undergrave politikkens troverdighet, sier Kongshaug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere