*Nettavisen* Nyheter.

Sp vil tillate pepperspray mot ulv

Hedmark Senterparti vedtok lørdag en resolusjon hvor de går inn for at alle som bor i ulveutsatte strøk skal kunne skaffe seg pepperspray til selvforsvar.

28.02.15 22:25

ELVERUM: Vedtaket kom under fylkeslagets årsmøte på Elverum lørdag, melder Hamar Arbeiderblad.

- De som har ulven tett innpå seg, særlig i Trysil, Engerdal og deler av Østerdalen, opplever en utrygghet. Den må vi ta på alvor. De ønsker pepperspray som våpen for å beskytte seg. I dag er pepperspray registrert som våpen og ikke tilgjengelig for folk flest, sier førstekvinne Aasa Gjestvang i Hedmark Senterparti til avisen.

«Folk opplever at ulv beveger seg inne i boligområder og på gårdsplasser, der den skaper frykt. Det er farlig når ulv lærer at den ikke har noe å frykte av menneskene», står det blant annet i vedtaket.

Stortingsrepresentant, Trygve Slagsvold Vedum fra Stange i Hedmark, støttet også pepperspray-resolusjonen. Men han er ikke sikker på om den vil føre til noe:

- Jeg skal se på om dette er noe å ta med videre til nasjonalt nivå. Jeg forstår godt at folk på Slettås og andre områder i Hedmark føler seg utrygge på grunn av ulven, sier Vedum til avisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.