*Nettavisen* Nyheter.

Spiste Ruffen - slipper unna

Ulven som rev i stykker hunden Ruffen blir ikke avlivet.

28.12.06 09:47

Les også:Ruffen ble spist av ulv

- I og med at det ikke foreligger noen søknad om fellingstillatelse kan jeg ikke si noe om saken. Men normalt sett skal det betydelige skader til før en ulv blir skutt. Det skal normalt sett mer til enn at en hund blir tatt av ulv, sier viltforvalter i Vest-Agder, Tor Punsvik, til Nettavisen.

- Hva er betydelige skader?

- Jeg kan ikke si noe generelt om det. Men fellingstillatelser er normalt knyttet til skader på sau, sier Punsvik.

Arvid Ramsland er opprørt over at Ruffen ble drept av ulv på Sørlandet.

- Vi kan ha tre ulver i Norge, og de kan leve rundt Stortinget, og ikke i skogen, sier Ramsland til Nettavisen.

- Trist sak
Viltforvalteren har stor forståelse for Ramslands situasjon.

- Jeg har hund selv, og skjønner ham godt. Jeg har absolutt stor medfølelse for hvordan det føles å finne sin gode jakthund på en slik måte, sier Punsvik.

Han sier at det er to årsaker til at en ulv angriper hund.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Harald Ramsland

- En hund kan bli tatt av fordi den trenger inn på ulvens territorium og ulven ser på den som en inntrenger. En hund kan også bli tatt fordi ulven trenger mat.

Debatten raser
Ulvesaken har skapt stor debatt blant Nettavisens lesere.

- Jeg skjønner godt hva hundeeieren sier angående skyting av den ulven som har gjort dette. Og lurer på om noen kan si meg hvor langt en ulv kan ferdes?? Grunnen til at jeg lurer er at jeg mangler min dachs som jeg mistet den 18.12 !! den kom også alltid inn hver gang jeg var ute med den nå har den vært ute i 9 dager uten at noen har sett den. min hund var på jakt ca 1 times kjøring fra Søgne som ligger i Vest-Agder ikke i aust som det står her, skriver Jan Leksbø.

- At vi i Norge har et så lite antall ulv som ned mot 16-17 er skammelig. Ulven hører hjemme i vår fauna, og det burde vært et mye større antall enn det er. Samtidig som at de burde få muligheten til å ferdes der de finner det for godt, og ikke kun på østiden av Glomma, skriver en annen leser.

Her kan du si hva du mener.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.