*Nettavisen* Nyheter.

Sponheim sier nei til EU

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

Venste-leder Lars Sponheim frykter ikke at partiets landsmøte skal ende opp i full krangel til tross for at partiet er fullstendig splittet i EU-spørsmålet.

-Hjertet sier mye ja til EU, ikke minst på grunn av utvidelsen av unionen av de skjøre demokratiene i Øst-Europa. Samtidig har EU et fortsatt uavklart forhold til demokrati, sier Sponheim.

Venstre-lederen har lenge vært i den berømmelige EU-tenkeboksen i selskap med blant annet statsminister Kjell Magne Bondevik.

Men på Venstres landsstyremøte nylig kom han ut av mørket, og erklærte at han fortsatt vil stemme nei til at Norge blir medlem av EU.

På partiets landsmøte til helga skal partiet bestemme om de fortsatt skal være et nei-parti eller om de skal skifte standspunkt i EU-saken. Venstres programkomité er delt akkurat på midten i spørsmålet, men Sponheim frykter ikke at saken skal splitte partiet slik det gjorde i 1972.

- I Venstre har vi stor respekt for hverandres synspunkter og vi har tradisjon for å være delt i EU-spørsmålet.

- Hadde det vært enklere å ikke ta stilling til EU-saken slik Frp gjør?

- Nei, det er viktig å ikke være feig. Vi ønsker å gå til valg på et helhetlig program. Vi er kanskje litt antipopulistisk, smiler Venstre-lederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag