RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sponheim stiller til gjenvalg

Sist oppdatert:
Lars Sponheim har fått ny giv. Han vil sannsynligvis ikke gi seg som Venstre-leder neste år, og erklærer at Venstre vil ta monopol på sentrumspolitikk.

- Jeg har sagt at jeg vil overraske meg selv om jeg fortsatt er partileder ved stortingsvalget i 2009, men at jeg er åpen for å vurdere en toårsperiode til, sier Sponheim til liberal.no.

Sponheim klarte så vidt å bli gjenvalgt som partileder både i 2002 og 2004, men etter brakvalget i september da partiet gikk opp 2 prosentpoeng til 5,9 prosent, har Sponheim styrket sin posisjon i partiet.

Håper på monopol
Han er også fullere av selvtillit, og tror Venstre kan erobre den moderne sentrumsrollen helt for seg selv. Han baserer utsagnet på følgende analyse:

¿ Sp kommer til å bli preget av LO og Ap enten de vil eller ei, og har i praksis forlatt sentrum.

¿ Venstre vil fortsatt dele sentrum med KrF, men KrFs sentrumsvelgere er i stor grad annerledes enn Venstres, og KrF må, i likhet med Høyre, jobbe for å hente tilbake en del av sine velgere fra Frp.

¿ Der den forrige Stoltenberg-regjeringen på flere områder i praksis la seg på en sosialliberal linje, vil den nye regjeringen føre en politikk som ligger atskillig lengre unna Venstres ståsted.

Binder seg ikke
Sponheim vil heller ikke binde seg til noe bestemt framtidig regjeringsalternativ, ut over å slå fast at Venstre skal samarbeide på borgerlig side.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere