RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sponheim vil bli innlandsminister

Venstre-leder Lars Sponheim å gi fylkespolitikerne større makt. Det vil han gjøre ved å slå sammen fylkeskommunen og fylkesmannsembetet.

Selv ønsker Ventre-lederen å bli innlandsminister.

Sponheim danser på ingen måte i takt med sin statsrådskollega Erna Solberg i synet på kommune- og regionalpolitikken. Han er ingen stordriftsfantast, og begrunner det slik:

Fargerikt kommune-Norge
- Småkommunenes tid er ikke omme. Et fargerikt kommune-Norge lever godt med å ha en del «modaler», og jeg har ingen tro på standardstørrelser. Geografien er jo slik at vi kan ikke lage et kommunekart med altfor store avstander. Noen kommuner er selvsagt tjent med å bli større, rett og slett for å være i stand til å ta på seg flere oppgaver enn i dag. Husk at bare halvparten av kommunene har en jurist blant de ansatte, sier Sponheim til bt.no.

- Jeg har selv som landbruksminister skjøvet mye makt over til kommunene, ikke minst i saker som har med landbruksjus å gjøre. Det samme gjelder miljøforvaltningen. Jeg har allerede fått tilbakemelding om at dette har vitalisert kommunestyrene, sier Sponheim.

Venstre-lederen mener det er viktig å ta vare på disse politiske instrumentene mest mulig nær innbyggerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere