*Nettavisen* Nyheter.

Sponheim vil ha dame

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Venstre-leder Lars Sponheim mener en kvinne er den rette til å innta partilederstolen i Venstre. Se hvem han kunne tenke seg.

12.04.07 16:37

BERGEN (Nettavisen): - Venstre er det første partiet med en kvinnelig leder, og nå er det det partiet som lengst har vært uten kvinnelig leder, sier Sponheim til Nettavisen.

- Hvem skulle det vært?

- Det er mange gode. Men den første det er mest naturlig å se på, er Venstres første nestleder, Trine Skei Grande, sier han til Nyhetskanalen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Trine Skei Grande, Venstres 1. nestleder før landsmøtet i Bergen i april 2007. Foto: Ole Berthelsen (Nettavisen)

- Hun har gjort en glimrende jobb, er parlamentarisk nestleder i partiet og har bred stortingserfaring. Og vi har mange andre dyktige kvinner i Venstre, sier han.

- Mange gode
Sponheim påpeker at det ikke er hans jobb å plukke ut de kvinnelige lederkandidatene.

- Det er ikke bestemt hvem som skal bli partileder i Venstre. Det er mange gode, og alle som ønsker å bli det, bør jobbe for det, sier han.

Sier ikke nei
Skei Grande sier at hun synes det er irrelevant å diskutere saken nå, men samtidig holder hun døra på gløtt.

- Min mor lærte meg at man ikke skal si ja til ting en blir spurt om med én gang. Men hvis man ikke har lyst skal man si nei, sier hun til Nettavisen.

Hun utelukker ikke at hun kan være en kandidat.

- Jeg har vært med så lenge i dette gamet at jeg vet at det å utelukke noe, ikke er så lurt.


Hett landsmøte
Med sitt ønske om en dame fyrer Venstre-lederen godt opp under lederstriden som har oppstått i partiet.

Siden Venstres nestleder Olaf Thommessen lanserte seg selv som en mulig arvtaker etter Venstre-leder Lars Sponheim, har de to hatt en ganske skarp dialog.

I et intervju med Dagens Næringsliv onsdagen før påskeaften sa Sponheim blant annet at «i det ene øyeblikket skulle Thommessen bli partileder og i det neste var det ikke aktuelt å være på Stortinget. Det undret oss litt». Sponheim sådde også tvil om Thommessen er en politiker med «stayerevne», og mente at Thommessen ikke er noen mer utpreget kronprinskanditat enn andre i partiet.

Lederen og nestlederen roet seg ned etter et telefonmøte sammen med fylkeslederne i partiet denne uka. Men torsdag sørget Sponheim for at diskusjonen om hvem som skal bli ny Venstre-leder er i full gang igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.