RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprer ikke møkk 1. mai

Sist oppdatert:
I år lover bøndene å la møkkasprederen stå 1. mai. Ikke for å smøre rødgrønt for bedre glid i valgkampen, men av respekt for arbeiderne, sier bondelag.

På jorder landet rundt går møkkasprederne for fullt i disse dager. Og tradisjonelt har bøndene følt et ekstra sterkt behov for å bli kvitt husdyrgjødsla nettopp på 1. mai. Men i Sør- og Nord-Trøndelag blir de i år bedt av sine egne om å la møkka ligge, skriver Adresseavisen.

Ikke taktisk
Men bondelagene bedyrer at det ikke har sammenheng med det rødgrønne regjeringsalternativet med Ap, SV og SV. Det handler om respekt.

– Vi har diskutert saken i styret flere ganger og vil oppfordre bøndene om å vise respekt for 1. mai-markeringen. Dette skjer helt uavhengig av et mulig regjeringssamarbeid, sier leder i Sør-Trøndelag bondelag, Eilif Peder Folstad til Adresseavisen.

- Vi er også arbeidere
Han mener tidene har forandret seg og at bøndene nå vil søke allianser i flere retninger. Selv om 1. mai er arbeidernes dag, ser også bøndene anno 2005 på seg selv som arbeidere i en lavinntektsgruppe, forteller Folstad.

Han kollega Jon Trøite i Nord-Trøndelag sier man også der oppfordrer medlemmene til å la møkkasperderen hvile 1. mai. LO Nord-Trøndelag jubler og mener tiltaket vil styrke båndene mellom bønder og fagbevegelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere