Gå til sidens hovedinnhold

SSB-sjefen snek seg ut bakveien etter møte med Siv Jensen

Ga ingen kommentarer til pressen etter oppvaskmøte hos finansministeren.

REGJERINGSKVARTALET (Nettavisen): SSB-direktør Christine Meyer var mandag kalt inn på teppet hos finansminister Siv Jensen (Frp) etter omorganisering og kutt i forskerstaben til Statistisk sentralbyrå (SSB).

På vei inn til møtet sa Meyer at hun gledet seg til å møte finansministeren.

– Jeg synes det bare er positivt at finansministeren ber meg om en samtale. Så jeg gleder meg til å snakke med henne, sa Meyer til Nettavisen, og lovde å kommentere saken ytterligere på vei ut fra møtet.

Etter møtet, som det var satt av én time til, snek imidlertid Meyer seg ut bakveien og unngikk det store presseoppbudet som sto utenfor hovedinngangen til Finansdepartementet og ventet.

Før møtet sa hun dette til Nettavisen:


Møtet startet klokken 10, og først etter to timer fikk pressen overraskende bekreftet at Meyer hadde forlatt departementet.

Les også: – Det er sjokkerende at de kaster Erling Holmøy

– Får kommentere etter møtet

På vei til møtet ville ikke Meyer røpe hva hun skulle si til Siv Jensen.

– Det får jeg kommentere etter møtet, men foreløpig nå er jeg veldig glad for at jeg får en sjanse til å møte henne, svarte SSB-sjefen.

Likevel stakk hun altså fra møtet uten å snakke med pressen etterpå.

– Jeg får kommentere dette når jeg kommer ut av møtet, la hun til.

Se intervju med SSB-direktøren etter møtet med Siv Jensen:

Les også: Siv Jensen kaller SSB-sjefen inn til møte


Slo tilbake mot kritikk

Totalt 25 forskere har fått beskjed om at de skal flyttes fra forskningsavdelingen og få nye oppgaver, selv om de får beholde forskertittelen. En av dem er den profilerte SSB-forskeren Erling Holmøy, som offentlig har kritisert omorganiseringen i sterke ordelag.

– Angrer du på flyttingen av Erling Holmøy?

– Jeg kommenterer ikke enkeltsaker, sa Meyer til Nettavisen.

Senterpartiets tidligere leder, Liv Signe Navarsete, sier mandag til NRK at SSB presser ut forskere som tenker annerledes. Denne kritikken avviste imidlertid Meyer.

– Det medfører selvfølgelig ikke riktighet, men jeg kan kommentere sakene mer når jeg kommer ut etter møtet med finansministeren, sa hun.


Jensen ber om flere svar

Finansminister Siv Jensen sier i en uttalelse at det var et nyttig møte.

- Jeg har hatt et nyttig møte med SSBs administrerende direktør Christine Meyer, der hun orienterte om det store omstillingsarbeidet som pågår i SSB. I lys av uroen som har oppstått, diskuterte vi også innretningen av forskningsavdelingen og leveransene til regjeringen, Stortinget, departementene og partene i arbeidslivet, sier Jensen.

I møtet ba hun Meyer om å komme tilbake til departementet om en uke.

- Meyer vil komme tilbake til meg med sitt forslag til løsning i et nytt møte om en ukes tid. Som øverste leder av etaten er jeg opptatt av å forsikre meg om at SSB kan fortsette å levere god, relevant og uavhengig forskning og analyser av norsk økonomi, arbeidslivet, innvandring og klima, sier hun.

Kommentarer til denne saken