*Nettavisen* Nyheter.

Stang tror han kan være ferdig som ordfører

  Foto: Tommy H.S. Brakstad

Fabian Stang er innstilt på at tiden som ordfører i Oslo kan være over.

14.09.15 23:51

EKEBERGRESTAURANTEN (Nettavisen): – De røde og Miljøpartiet De Grønne ser ut til å få flertall. Da vil jeg tro at de fordeler ordføreren seg imellom, sier Fabian Stang til NTB.

– Jeg ville tro det er helt unaturlig at jeg fortsetter som ordfører. Jeg forutsetter at Miljøpartiet De Grønne vil ta ordførerjobben etter forhandlinger med Arbeiderpartiet eller at Ap tar den selv, tilføyer han.

Ifølge valgdagsmålingene til TV 2 og VG ligger Høyre an til et resultat på mellom 22 og 23 prosent. Det er betydelig svakere enn kommunevalget i 2011 da partiet oppnådde 28 prosents oppslutning.

- Nei, nå tror jeg vi er i en situasjon hvor hvis de grønne kommer på vippen, så må de grønne velge side. De har foreløpig sagt at de er blokkuavhengige, nå må de gjøre et valg, sier Stang til Nettavisen.

- Hva skal du gjøre nå?

- Nei, nå skal jeg feste og ha det hyggelig med stolte valgkampmedarbeidere.

- Men har du lagt noen planer for fremtiden?

-Nei, nei, nei, i denne bransjen legger vi ikke mye planer før valget er endelig talt opp.

Statsminister Erna Solberg (H) vil ikke være med på at Fabian Stang og Bergens Trude Drevland er ferdig som ordførere:

- Er det trist å ta farvel med Fabian stang og Trude Drevland?

- Det vet jeg ikke ennå. De kan jo fortsatt være ordførere, resultatet er ikke klart, understreket Solberg til Nettavisen like før midnatt.

Følg valget direkte her!

Astrup: - Dette er en thriller

Nikolai Astrup (H) håper Fabian Stang får fortsette som ordfører.

– I Oslo er ingenting avgjort. Det er fortsatt åpne valglokaler, og det er de som stemmer nå som kan bidra til å avgjøre valget. Jeg har tro på mange ønsker at Fabian Stang skal fortsette som ordfører, og at de ser at vi har gjort en god jobb. Vi har gode planer for årene fremover, så jeg er optimistisk og tror at vi klarer å beholde et flertall i Oslo, sa Astrup, som er parlamentarisk nestleder i Høyres stortingsgruppe og leder i Oslo Høyre, til Nettavisen tidligere i kveld.

Han har ikke fulgt sine politiske kollegaer i Vestlandets hovedstad.

– Jeg er har vært mest opptatt av Oslo som leder i Oslo Høyre, men det blir et spennende valg i Bergen. Dette kan vippe begge veier, sier Astrup.

– Vi har hatt en intensiv valgkamp i hovedstanden. Vi har holdt på i ukevis for å overbevise velgerne, og jeg håper at det gir resultater i dag, fortsetter han.

Lokallederen er likevel forsiktig med å spå resultatet.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ VALGVAKE: Helse- og omsorgsminister Bent Høie. Foto: Tommy H.S. Brakstad

– Dette er en valgthriller og kanskje et av de mest spennende valgene jeg har vært med på i min tid i Høyre. Det er helt jevnt. Jeg har vært med på åtte valgkamper nå, sier Astrup.

– Derfor har vi hele organisasjonen ute som listebærere helt fram til klokken ni fordi hver stemme teller, sier han.

– Hva gjør dere dersom dere ikke lykkes med et flertall?

Klikk på bildet for å forstørre.

Aps ordsførerkandidat. Foto: Paul Weaver

– Det er et hypotetisk spørsmål som jeg skal ta stilling til hvis vi kommer dit, men nå føler jeg meg optimistisk og har tro på at velgerne ønsker at byrådet skal fortsette og at Fabian Stang fortsatt skal være ordfører.

Ap: - Må avvente

Aps ordførerkandidat Tone Tellevik Dahl går rundt i landsmøtesalen og smiler og hilser på kjente, tar imot klemmer - tett fulgt av en rådgiver, som sier det er for tidlig å kommentere valget.

- Hva vi du si til Stangs utspill, Tellevik Dahl?

- Jeg registrerer det, men må avvente flere resultater for Oslo før jeg vil kommentere fremtiden, sier hun til Nettavisen klokken 23.15.

- Men har du lyst til å bli ordfører?

- Det sa jeg ja til for ti måneder siden, svarer hun hemmelighetsfullt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag