RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Leder i KrF, Knut Arild Hareide, stilte spørsmål til statsminister Erna Solberg i den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag.
Leder i KrF, Knut Arild Hareide, stilte spørsmål til statsminister Erna Solberg i den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Statsminister Erna Solberg: - Vi har en avtale

Sist oppdatert:
Det er blitt enighet i asylsaken.

SISTE: Justisministeren og de fire lederne for regjeringspartiene har kommet til enighet i asylsaken og holder pressekonferanse i justisdepartementet.

Statsminister Erna Solberg (H) sier det har vært en lang og krevende prosess for å komme fram til en enighet om en asylavtale.

– Vi har kommet til en løsning der alle partier har fått god innflytelse. Venstre og KrF har fått liberalisering på noen punkter. Frp har fått innstramminger på deler som har vært viktige for dem, sa statsministeren.

Mer enn fire år

Avtalen skal innebære at barn som har vært mer enn fire år i Norge, men som ble sendt ut mellom juli i fjor og mars i år, får vurdert sakene sine på nytt.

De skal vurderes etter den nye forskriften som ble innført i desember i fjor.

Etter det Dagsavisen erfarer, blir det innstramminger når det gjelder familiegjenforening. Flyktninger som kommer til Norge, må innen seks måneder melde fra om hvilke familiemedlemmer som kan komme til landet på familiegjenforening. I dag er fristen tolv måneder.

Hindre flerkoneri

Ifølge NRK er det enighet om regler som skal hindre flerkoneri ved familiegjenforening. I tillegg kommer det trolig også regler som åpner for at personer kan miste sin flyktningstatus dersom forholdene i hjemlandet endrer seg.

I skissen for den nye avtalen ønsket regjeringen ifølge VG å sette ned tallet på FN-kvoteflyktninger dersom utsendte asylbarn fikk komme tilbake. Dette punktet skal være fjernet.

Striden om asylbarna er blitt en verkebyll mellom de fire partiene. Fylkesledere i både Venstre og KrF mener at samarbeidsavtalen med regjeringspartiene må brytes dersom ikke partiene får gjennomslag for kravet om at tvangsutsendte asylbarn skal få sakene sine behandlet på nytt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere