*Nettavisen* Nyheter.

Stenseng avkrefter VG-oppslag om «fabrikkert» notat

KLAR: Partisekretær i Arbeiderpartiet, Kjersti Stenseng. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Ingen formening om innholdet, sier hun til Nettavisen.

05.01.18 12:37

VG slo på torsdag kveld feilaktig opp at det interne notatet Nettavisen har publisert i Giske-saken «må være fabrikkert».

VG skriver at det er partisekretær Kjersti Stenseng som har sagt dette til avisen. Til Nettavisen avkrefter nå Stenseng dette, og presiserer:

- Det jeg sa til VG var at om Nettavisen omtaler dette som et «partidokument», så måtte det være fabrikkert. Når Nettavisen nå kaller det et «internt notat», har jeg ingen formening om innholdet i det, sier Kjersti Stenseng til Nettavisen.

Stenseng ble altså først konfrontert med betegnelsen «partidokument» av VG.

Les mer: Internt notat: Her er Giske-varslene

Nyhetsredaktør Erik Stephansen i Nettavisen bekrefter at det interne dokumentet først ble omtalt som et «partidokument», men at det så ble rettet til «internt dokument».

- Hva som er forskjellen på et «partidokument» og «internt dokument» er kanskje vanskelig å si for utenforstående, men uansett er det intet grunnlag for å si at det er «fabrikkert». Det er et ekte notat utformet av ekte Arbeiderparti-folk, sier Erik Stephansen.

I VGs sak skriver avisen at en av varlserne overfor VG har sagt hun ikke kjenner seg i notatet. Personen er anonymisert av VG.

- Vi har fått vite at det er et sammendrag. Det er ingen detaljer som gir et verre bilde som er utelatt. Notatet gir et riktig bilde, men vi vet at det er enkelte detaljer som er utelatt, sier Stephansen.

Nettavisen tok i sin sak om varsel-notatet forbehold om at opplysningene ikke var fullstendige.

- Ikke dekkende for sakene
Fredag formiddag rykket Kjersti Stenseng ut på Facebook og skrev følgende om notatet Nettavisen har fått tilgang til.

- I går kveld publiserte Nettavisen en sak der de gjenga et såkalt «internt notat» som beskrev varsler om seksuell trakassering som er kommet inn til Arbeiderpartiet. For meg er det viktig å understreke at dette notatet har ingenting med partikontoret å gjøre, og det er heller ikke dekkende for sakene. Vi har ingen kjennskap til hvor notatet kommer fra. Det som bekymrer meg mest er at saken til Nettavisen gjør den allerede vanskelige situasjonen for de berørte enda vanskeligere. Jeg er også urolig for at dette hever terskelen for andre som har historier de ønsker å fortelle til oss, skriver Stenseng på Facebook.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag