RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg: - Ingenting er avgjort

Sist oppdatert:
Den borgerlige siden er for første gang på to år størst på to nye meningsmålinger. Ap-leder Jens Stoltenberg tror ikke kampen er tapt.

- Dette viser bare at ingenting er avgjort, sier Jens Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

I dagens meningsmåling fra Sentio går alle de borgerlige partiene fram. Det sikrer de borgerlige partiene 92 mandater til Stortinget, mens de rød-grønne får 77. I gårsdagens TV 2-gallup var også høyresiden størst.

Jens Stoltenberg oppfordrer alle som ønsker en ny regjering om å bruke stemmen sin mandag.

- Alle som ønsker å bytte ut dagens Bondevik-regjering med en ny rødgrønn flertallsregjering, må stemme for et skifte mandag. Det er viktig at ingen tror at vi nå ikke kan få en ny regjering, sier Stoltenberg, og understerker at ingenting kommer av seg selv.

Han tar meningsmålingen som en påminnelse om at utfallet av stortingsvalget kommer til å bli svært spennende.

- Gledelig

KrF-leder Dagfinn Høybråten gleder seg over de gode tallene.

- Dette er et tegn på at alvoret begynner å sige inn over folk. Vi vet hva vi har og ikke hva vi får. Og da tror jeg at mange som tenker at det er positiv utvikling her i landet, og det er ingen grunn til å bryte den, sier Høybråten.

Han mener også at det nå er tydelig at KrF mobiliserer fra gjerdet, og at partiet kommer til å fortsette med det fram til siste time.

- Vi har mange utsatte mandater. De kan vi være med å vinne i riktig retning, sier Høybråten.

Vind i ryggen
- Meningsmålingene bekrefter følelsen av å ha medvind i ryggen. Vi har følt det på fylkesvise målinger, men det er først nå vi ser på riksmålingene at vi når fram med budskapet vårt, sier Erna Solberg.

Solberg mener det er praten om en ny kurs fra de rødgrønne, med en svartmaling om hvordan det er i Norge i dag, ikke stemmer med folks oppfatning.

- Det er derfor folk ønsker å beholde dagens regjering med de satsingsområder vi har. Folk ønsker ikke sosialistiske eksperimenter i en ny kurs som de ikke vet hva er. De vil føle trygghet framover, sier hun.

Solberg mener også at Kristian Halvorsen og SV har rotet betydelig og vært vage på hva de egentlig mener i forhold til partiet de har lovt å samarbeide med. Høyre-lederen tro det kan ha ført til at en del velgere har krysset midstreken i politikken og har mobilisert gjerdevelgere som velgere til regjeringspartiene.

Borgerlige fram
I TV 2-gallupen gikk Høyre mest fram med 1,9 prosentpoeng til 16,9 prosent, mens Arbeiderpartiet gikk mest tilbake med 2 prosentpoeng til 30,4 prosent. Sosialistisk Venstreparti fikk 11 prosent (- 0,1), Senterpartiet 6,3 prosent (+ 0,9), Venstre 4,5 (-0,8), Kristelig Folkeparti 8,2 (+ 1,0), mens Fremskrittspartiet fikk 19,4 prosent (- 0,9).

I Sentio- målingen får Ap en tilsutning på 28,1 prosent, en fremgang på 0,5 prosentpoeng. Den rødgrønne partneren SV går tilbake hele 7 prosentpoeng på målingen til 10,3 prosent, mens Senterpartiet får en støtte på 6,3 prosent. Høyre går frem 1,1 prosentpoeng til 17,8.

KrF går frem, 2,3 prosentpoeng til 8,6 og Venstre går frem 1,7 prosentpoeng til 6 prosent. Frp får 20,1 prosent, frem 3,1 prosentpoeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere