*Nettavisen* Nyheter.

Stoltenberg: - Snakker med Valla

Statsminister Jens Stoltenberg har jevnlig kontakt med Gerd-Liv Valla, men er taus om LO-lederens kandidatur til Aps valgkomité.

24.01.07 18:06

Jens Stoltenberg nekter å svare på om han fortsatt har tillit til LO-leder Gerd-Liv Valla.

Ifølge VG sendte Valla Yssen et notat allerede før jul. Senere dempet LO-lederen ordlyden i notatet, før hun la det fram for pressen 12. januar.

Personalsak
Stoltenberg vil fortsatt ikke svare på om han de nye opplysningene har endret synet hans på Gerd-Liv Valla som LO-leder og sentralstyremedlem.

- Jeg sier det jeg har sagt: Dette er en personalsak i LO, som LO skal håndtere, sier han til Nettavisen.

Arbeiderpartiets valgkomité innstiller kandidater til partiets sentralstyre, der både Valla og Stoltenberg sitter. På spørsmål om hvordan statsministeren ser på Vallas stilling som kandidat til valgkomitéen, svarer han:

- Valgkomiteen vil vi komme tilbake til. Der følger vi spillereglene, sa Stoltenberg etter å ha besøkt Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskéen i Oslo onsdag.

Ifølge Stoltenberg, snakker han med Valla «jevnlig».

- Gerd-Liv og jeg samarbeider. Men det avgjørende i denne saken er at det er Landsmøtet som velger medlemmene til Sentralstyret. Jeg vil ikke uttale meg i noen retning som tolkes som om jeg tar stilling i saken, fortsetter han.

Avhør
Mandag mottok Gerd-Liv Valla et brev i sin private postkasse, der hun ble truet på livet. Det samme brevet ble sendt til LO og til redaksjonen i Aftenposten. Onsdag ble Valla avhørt i saken.

Jens Stoltenberg tar sterk avstand fra truslene mot LO-lederen.

- Trusler er selvsagt helt uakseptabelt, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.