Stoltenberg: – Neppe endret forhold til Russland

Norges forhold til Russland vil neppe endre seg når han tar over som generalsekretær i NATO til høsten, tror Jens Stoltenberg (bildet). Han skal representere alle alliansens 28 medlemsland, og ikke bare Norge. Det vet russerne, sier han.

Norges forhold til Russland vil neppe endre seg når han tar over som generalsekretær i NATO til høsten, tror Jens Stoltenberg (bildet). Han skal representere alle alliansens 28 medlemsland, og ikke bare Norge. Det vet russerne, sier han. Foto: Eduardo Munoz (Scanpix)

Jens Stoltenberg tror ikke forholdet mellom Norge og Russland vil endre seg, når han tar over som NATOs øverste politiske leder. Han skal representere alle de 28 medlemslandene, understreker han.

Dette vet russerne, sier den påtroppende generalsekretæren i et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT. Samtidig påpeker han at for Norge har NATO vært «et verktøy og et hjelpemiddel» til å kunne samarbeide med nabolandet Russland.

– Derfor skal det jeg gjør i NATO verken i stort eller smått påvirke Russlands politisk overfor Norge. Og Norges politikk skal ikke oppfattes som et uttrykk for NATOs linje, fortsetter Stoltenberg som overtar som generalsekretær 1. oktober.

Enkelte «hauker» i NATO-land er ikke glade for at Stoltenberg har fått toppjobben, men Stoltenberg tar ifølge TT lett på kritikken for eksempel i den amerikanske avisen Wall Street Journal. – De får skrive det de vil, sier han.

Mandatperioden som generalsekretær er på fire eller fem år, og Jens Stoltenberg sier han ikke vil forsøke å bli leder for Arbeiderpartiet igjen når denne tiden er over. Men samtidig understreker han at han vil forbli en aktiv sosialdemokrat. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag