RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg: Aktuelt å ta syriske våpen til Norge

Foto: Øijord, Thomas Winje (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) bekrefter at det pågår en konkret dialog om Norge skal ta imot og destruere kjemiske våpen fra Syria.

Oslo (NTB): Stoltenberg sier til NRK at han har varslet den påtroppende regjeringen.

Høyre-leder Erna Solberg sier den påtroppende regjeringen ikke er negative til at Norges skal destruere kjemiske våpen fra Syria, men at ingenting er avgjort.

Solberg ble informert om at det kunne komme en forespørsel til Norge om å ta imot og destruere Syrias kjemiske våpen fredag kveld.

- Vi har alle et ansvar, men om Norge skal ta ansvar for destruering på norsk jord, er det ikke tatt stilling til, sa Solberg på en pressekonferanse på Sundvollen lørdag.

Hun vil ikke ta stilling til spørsmålet og sier ressurser som Norge kan sette inn i oppgaven, må kartlegges.

Ine Eriksen Søreide (H), som kan bli Norges nye utenriksminister, sier til kanalen at forespørselen er gått til mange land som en direkte oppfølging av Sikkerhetsrådets vedtak om at kjemiske våpen i Syria skal destrueres.

Hun framhever at den nye regjeringen må vurdere både hva Norge kan bidra med og hva risikoen før den sier ja eller nei til å destruere Syrias kjemiske våpen.

- Det er i alle tilfeller en komplisert sak, og det er en stor helhet hvor man må vurdere både hva Norge kan bidra med, risiko og hva andre land i så fall skal bidra med sammen med Norge, og den helheten sitter jo ingen med nå annet enn at man har begynt å jobbe med å skaffe seg oversikt over de forskjellige delene av dette, sier Søreide. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere