RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoltenberg beklager personstriden med Jagland

BEKLAGER STRIDEN MED JAGLAND: I et intervju med Dagbladet fredag beklager en åpenhjertig Jens Stoltenberg lederstriden med Thorbjørn Jagland.
BEKLAGER STRIDEN MED JAGLAND: I et intervju med Dagbladet fredag beklager en åpenhjertig Jens Stoltenberg lederstriden med Thorbjørn Jagland. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Jens Stoltenberg sier det ville vært best både for ham, Thorbjørn Jagland og partiet om personstriden mellom de to hadde vært unngått.

Jens Stoltenberg overtok som partileder i 2002 etter en lang strid med daværende partileder Jagland. Et delt lederskap med Stoltenberg som parlamentarisk leder og statsminister og Jagland som partileder endte med at Stoltenberg overtok partilederrollen etter Jagland etter et svært dårlig valg i 2001.

– Jeg er lei meg for det som skjedde, og det hadde vært veldig bra, for Thorbjørn og meg, men også for partiet, om vi hadde greid å unngå den. For jeg opplever egentlig ikke at Thorbjørn og jeg var så uenige. Men etter hvert ble det en vanskelig situasjon, sier Stoltenberg til Dagbladet.

I intervjuet ønsker ikke Stoltenberg å kommentere alt det som er sagt og skrevet om striden i bøker og aviser, men utelukker ikke at han kommer med sin egen versjon.

– Kanskje en gang i framtida, hvis jeg skriver ei bok. Det jeg kan si, er at selv om det ble vanskelig, opplever jeg at jeg samarbeidet godt med Thorbjørn, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere