Stoltenberg fnyser av Hagen

Foto: Erik Modal (TV 2 Nettavisen)

Jens Stoltenberg fikk kjeft av Carl I. Hagen for hans varslede kamp mot fundamentalistisk islam. Her tar han til motmæle.

- Jeg synes det er litt leit å lese kritikken fra Carl I. Hagen i dag, sier Arbeiderpartiets leder til TV 2 Nettavisen.

- En voldtekt i Pakistan har lite med norskopplæring i Norge å gjøre. Utgangspunktet for mitt utspill i Aftenposten i dag var saken mot Mukhtaran Mais voldtektsmenn, som jeg diskuterte med Pakistans president Pervez Musharraf før jul i fjor. Hagen snakker om innvandrere i Norge, og det er en helt annen sak, sier Stoltenberg.

- Vi har foreslått tiltak
- Ser du bort fra disse i din varslede kamp mot fundamentalistisk islam?

- På ingen måte. Jeg er opptatt av begge deler, og som et ledd i arbeidet med islamer i Norge foreslo min regjering allerede i 1997 å gi alle nye borgere et introduksjonsprogram i språk og samfunnsforhold, understreker statsministerkandidaten.

Han hevder også at Arbeiderpartiet er arkitekten bak et obligatorisk program for norskundervisning.

- Det er et av flere tiltak for å integrere innvandrere i det norske samfunnet. Forskjellen på oss og Hagen er at vi også har et internasjonalt fokus. Vi vil gi støtte til menneskerettighetsgrupper i islamske land og skape en internasjonal opinion mot kvinnemishanding, slik jeg gjorde da jeg besøkte Pakistan i fjor, sier Stoltenberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.