RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erik Modal (TV 2 Nettavisen)

Stoltenberg fnyser av Hagen

Jens Stoltenberg fikk kjeft av Carl I. Hagen for hans varslede kamp mot fundamentalistisk islam. Her tar han til motmæle.

- Jeg synes det er litt leit å lese kritikken fra Carl I. Hagen i dag, sier Arbeiderpartiets leder til TV 2 Nettavisen.

- En voldtekt i Pakistan har lite med norskopplæring i Norge å gjøre. Utgangspunktet for mitt utspill i Aftenposten i dag var saken mot Mukhtaran Mais voldtektsmenn, som jeg diskuterte med Pakistans president Pervez Musharraf før jul i fjor. Hagen snakker om innvandrere i Norge, og det er en helt annen sak, sier Stoltenberg.

- Vi har foreslått tiltak
- Ser du bort fra disse i din varslede kamp mot fundamentalistisk islam?

- På ingen måte. Jeg er opptatt av begge deler, og som et ledd i arbeidet med islamer i Norge foreslo min regjering allerede i 1997 å gi alle nye borgere et introduksjonsprogram i språk og samfunnsforhold, understreker statsministerkandidaten.

Han hevder også at Arbeiderpartiet er arkitekten bak et obligatorisk program for norskundervisning.

- Det er et av flere tiltak for å integrere innvandrere i det norske samfunnet. Forskjellen på oss og Hagen er at vi også har et internasjonalt fokus. Vi vil gi støtte til menneskerettighetsgrupper i islamske land og skape en internasjonal opinion mot kvinnemishanding, slik jeg gjorde da jeg besøkte Pakistan i fjor, sier Stoltenberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere