RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Stopp i tvangsretur av kriminelle nigerianere

Sist oppdatert:
En barnevernskonflikt har ført til at tvangsreturen av kriminelle nigerianere uten gyldig ID har stoppet opp. Nigerias ambassade skal ha nektet å utstede reisedokumenter.

For å kunne returnere ID-løse er politiet avhengige av at ambassaden utsteder gyldige reisedokumenter, men utsendelsen skal ha stoppet opp på grunn av en barnevernskonflikt, skriver VG ifølge NTB.

Konflikten har sin bakgrunn i en nigeriansk prostituert som ble tatt hånd om av norske myndigheters prosjekt for ofre for menneskehandel. Kvinnen fikk en midlertidig oppholdstillatelse som nå er gått ut, og hun ønsker å returnere til Italia, der hun har oppholdstillatelse.

Problemet er at kvinnen i 2009 fikk en sønn som i dag er plassert hos en norsk familie. Norske myndigheter ønsker at barnet skal bli i Norge, mens kvinnen er blitt utvist.

Dette skal den nigerianske ambassaden ha reagert kraftig på, og den har derfor stoppet utstedelse av reisedokumenter, ifølge VG.

Ambassadør Benedict Onochie Amobi tilbakeviser imidlertid dette overfor avisen og sier at ambassaden utsteder reisedokumenter til dem som oppfyller de juridiske kravene til deportering.

Innvandringsavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet opplyser likevel at den er i dialog med nigerianske myndigheter om returer til Nigeria.

Hittil i år er 138 nigerianske statsborgere tvangsreturnert. Over 50 av disse var straffedømt i Norge. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere