*Nettavisen* Nyheter.

Stoppet skattesplid i SV

I november var det full splittelse i SV om skatt. Nå varsler SV-ledelsen at det ikke blir noen diskusjon om skatt på landsmøtet til helga.

29.03.05 15:25

- Vi i programkomiteen har formulert hva vi ønsker med retningen på skatt i SVs nye programforslag. Vi har ikke fått noen forslag på endringer i teksten, sier nestleder Øystein Djupedal.

Det er blitt helt andre toner i partiet på fire måneder. I november gikk splittelsen om skatt helt inn i SVs finansfraksjon på Stortinget. Bakgrunnen for striden var at SV-leder Kristin Halvorsen og nestlederen Øystein Djupedal ga garanti om at SV ikke vil øke dagens skattenivå hvis partiet kommer i regjering med Ap og Sp i 2005.

Det reagerte både lokale politikere og stortingspolitikerne på. Nå har debatten stilnet. Det er kanskje ikke så merkelig, for ledelsens programforslag sier ingenting om hvilket nivå skatten bør ligge på.

Men Djupedal synes ikke det er noe problem.

- Vi er tydelig på hvilken retning vi ønsker. Ingen vil være i tvil om hva SV vil, sier han til TV 2 Nettavisen.

- SV dropper også det konkrete målet om at Norge skal gi to prosent av sin rikdom til u-hjelp. Begynner dere å bli vage fordi dere vil inn i regjering?

- Det er ingen uenighet i SV. Dette er ikke noen annen tilpasning til noe annet enn det SV mener er riktig. Forslaget til nytt partiprogram må sammenholdes med vårt alternative budsjett, sier Øystein Djupedal.

- Hvorfor skriver dere ikke det i programforslaget, det blir komplisert for velgerne å finne ut hva dere sa om skatt i deres alternative budsjett i november 2004?

- Det er et svært tydelig program om hva som er retningen og målsetningene for de neste fire årene, sier SV-leder Kristin Halvorsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.