Stor dag for Finans-Kristin

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

Kristin Halvorsen gleder seg til å ta fatt i Finansdepartementet. Erik Solheim håper partiets interne stridigheter er bilagt.

17.10.05 13:05

STORTINGET (TV 2 Nettavisen): - Det føles stort. Vi har en kjempejobb å gjøre og en kjempestor mulighet til å legge om kursen, sier Kristin Halvorsen til TV 2 Nettavisen i det hun går inn i statsrådssalen på Stortinget. Alle er samlet der i formiddagstimene før de blir brakt opp til Slottet.

- Blir det vanskelig for deg å holde igjen pengebruken?

- Det kommer helt sikkert til å bli vanskelig, men finansministre over hele verden misunner oss for den heldige situasjonen Norge er i.

- Hvem av statsrådene frykter du kommer til å mase mest om penger?

- Det vet jeg ikke.

Ber om ro
Erik Solheim, som har vært sværet omstridt i SV, rekker ut en utstrakt hånd til partifeller som har vært kritisk til ham, og ikke ønsket ham som statsråd.

- SV skal være et samlet parti i regjering. De som er kritiske er hjertelig velkomne til å komme til departementet med sine synspunkter.

Han tror nå den interne striden er over, og viser til at det er enighet i SV på det området han skal lede.

- Det er ikke mange konflikter på dette området, og svært mye å gjøre. Bekjempelse av fattigdom går rett inn i sjela til SV, sier Solheim.

Engasjert
Han har reist mye, blant annet som fredsmegler på Sri Lanka.

- Jeg har sett mye grusom fattigdom, og har et stort engasjement for å gjøre noe med det.

Han har allerede hatt en lang samtale med utenriksminister Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet, og sier de er enige om nesten alt.

- Jeg ser frem til å samarbeide med ham, sier Solheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.