RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Store fremskritt for Hagen

Sist oppdatert:
Velgerne strømmer til Fremskrittspartiet. To lokale meningsmålinger som er offentliggjort i dag, gjør Frp til største parti.

Målingene er tatt opp denne uken, og har dermed fanget opp bråket rundt Muhammed-tegningene.

Størst i Rogaland
På en måling i Rogaland i dag får Fremskrittspartiet en oppslutning på 28,7 prosent, mot Arbeiderpartiets 28,4. Målingen er laget av Norsk Respons for Stavanger Aftenblad.

- Jeg tar tallene til orientering. Vi ser en langsiktig tendens landet over, en tilfredsstillende tendens etter min mening, sier Frp-formann Carl I. Hagen til avisen.

På målingen får Høyre en oppslutning på 15,7 prosent og Kristelig Folkeparti 10,6 prosent. Venstre har passert både SV og Senterpartiet i fylket, og får støtte fra 5,2 prosent av de spurte. De to minste regjeringspartiene er dermed redusert til minipartier i Rogaland. SV får støtte fra 4,8 prosent og Senterpartiet 4,3 prosent i fylket.

- Vi ser at de små får svi for regjeringssamarbeidet, sier SVs stortingsrepresentant fra fylket Hallgeir Langeland til Stavanger Aftenblad.

Blått i Tromsø
Også i Tromsø by er Fremskrittspartiet største parti på en meningsmåling i dag. Partiet får en oppslutning på 26,9 prosent på målingen som er laget av Norfakta for Bladet Tromsø.

Høyre får støtte fra 13,9 prosent, og passerer dermed SV som i følge denne målingen er halvert i byen i forhold til kommunevalget, og ender på 11,3 prosent.

Arbeiderpartiet går tilbake i Nord-Norges hovedstad, til en oppslutning på 26,9 prosent. Et valgresultat som dette vil bety at Ap-ordfører Hermann Kristoffersen må på jobbjakt, denne målingen gir nemlig flertall i Nord-Norges største by til de ikke-sosialistiske partiene, i følge Bladet Tromsø

Venstre får 4,0, RV 3,7 Senterpartiet 3,0, KrF 2,5 og Kystpartiet 0,9 prosent i Tromsø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere