RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortinget får sak om kraftkontrakter

Regjeringen vil etter årsskiftet legge fram sin vurdering av kraftkontrakter for den kraftintensive industrien. EØS-krav setter en effektiv stopper for de subsidierte avtalene.

Budsjettforliket mellom regjeringspartiene og Frp innebærer at Regjeringens vurdering av kraftkontrakter for den kraftintensive industrien vil bli behandlet som en egen sak i Stortinget etter årsskifte.

Flertallet i energi- og miljøkomiteen er enige om at kontrakter for levering av elektrisk kraft er en viktig sak for de deler av den kraftintensive industrien hvor tidligere kontrakter med levering av kraft på myndighetsbestemte vilkår vil løpe ut i nærmeste fremtid.

- Tiden med levering av kraft til industrien på subsidierte vilkår er over. EØS-avtalen krever at nye kontrakter må tildeles på markedsbestemte vilkår. Dette berører mange arbeidsplasser og industrisamfunn, og det er positivt at Stortinget får tatt en grundig behandling av denne saken, sier stortingsrepresentantene Øyvind Halleraker fra Høyre, Bror Yngve Rahm fra Kristelig Folkeparti og May Britt Vihovde fra Venstre i en felles uttalelse.

Forliket innebærer videre at Regjeringen får flertall for en kraftig økning i petroleumsforskningen, økt satsing på fornybare energikilder og mer penger til miljøsatsinger som skogvern og bevaring av villaksen.

I forhold til Regjeringens budsjettforslag, ble regjeringspartiene og Fremskrittspartiet i avtalen enige om å opprettholde ordningen med utjevning av nettleien for elektrisk kraft. Regjeringen hadde opprinnelig foreslått å fjerne denne budsjettposten, men forliket med Fremskrittspartiet innebærer at den blir opprettholdt i 2005 med en bevilgning på 17,5 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere